Kleine fouten met grote gevolgen
voorkom ongelukken met ADR chauffeurstrainingen

Waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, wordt gewerkt met grote risico’s. Niet alleen voor de betrokken chauffeurs maar ook voor andere weggebruikers en het milieu. Daarom zijn er strikte regels opgesteld door de Europese Unie. 

Incidenten met gevaarlijke stoffen kunnen leiden tot ernstige verwondingen, milieuvervuiling en materiële schade. De veiligheid van chauffeurs en algemene veiligheid hangt af van de naleving van de regels. Erg belangrijk dus om medewerkers die betrokken zijn bij het vervoer van gevaarlijke stoffen goed getraind worden. 

ADR cursussen voor jouw medewerkers

Op deze pagina

ADR vuurwerk gevaarlijke stof

Wat is ADR?

Een EPT of Elektrische Pallettruck is een hulpmiddel dat veel gebruikt wordt in magazijnen en distributiecentra. Een EPT wordt gebruikt voor het verplaatsen van goederen en zorgt ervoor dat dit efficiënt en snel kan gebeuren. Grote partijen of zware producten worden in een handomdraai verzet. Een medewerker moet de juiste kennis bezitten en getraind zijn om veilig met de EPT te werken. 

Waarom zijn ADR trainingen belangrijk?

Door medewerkers te trainen in het omgaan met ADR zorg je voor preventie van ongelukken. Dit zorgt voor een betere veiligheid van de medewerkers maar ook van de werkomgeving. Daarnaast is het wettelijk verplicht om medewerkers op te leiden volgens de juiste procedures. Door voorzorgsmaatregelen te treffen worden ongevallen zoals lekkages, branden en explosies voorkomen.

in 3 stappen jouw eigen bedrijfsacademie

Starten

Maak zelf jouw online leerplatform aan via onze website.

Instellen

Onze medewerkers helpen je persoonlijk op weg in het platform.

Uitrollen

Stel de organisatie op de hoogte en ga aan de slag.

Hoe worden ongelukken met gevaarlijke stoffen voorkomen?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het voorkomen van ongelukken met ADR. 

Zo is het belangrijk dat de werktuigen in orde zijn en regelmatig worden gecontroleerd. Door de regelgeving nauwkeurig na te leven worden veel preventieve maatregelen genomen. 

Om de regelgeving en de voorschriften na te kunnen leven moeten medewerkers opgeleid worden. Met basistrainingen maar ook met periodieke herhalingsopleidingen.

Ongelukken met gevaarlijke stoffen hebben een grote impact op medewerkers, de gezondheid en het milieu.

Ondersteuning bij ongevallenonderzoek?
Borg certificaten in een online platform.

Het is een hele administratie, het bijhouden van de certificaten en trainingen van chauffeurs. Welke chauffeur heeft ADR? Hoe lang is het geleden dat er een nascholing is geweest?

Allemaal vragen die voorbij kunnen komen. Met een online leerplatform vind je orde in de chaos. Zo heb je alle nascholingsinformatie bij de hand in actuele overzichten en plan je eenvoudig de cursussen. Is er ondanks de training toch een ongeval geweest. Dan ondersteunt het platform bij het ongevallenonderzoek.

THAR droomt van een Europa waarin praktische medewerkers gelijke opleidingskansen krijgen. Daarom werken we bij THAR aan de beste leeroplossingen voor praktische geschoolde vakmensen.

Marlieke van Gorp
Algemeen directeur bij THAR

THAR werkt nauw samen met erkende opleiders, instanties en autoriteiten
Heb je een vraag of wil je advies?
De toppers van THAR denken graag met je mee
Mis nooit het nieuws van THAR!

Vul onderstaand formulier in en ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.
De keuze is aan jou.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.