DE HOOGWERKER

Je medewerkers veilig laten werken met de hoogwerker?

Wat is een hoogwerker?

Een hoogwerker is een verplaatsbaar hefwerktuig waarmee je op hoogte werkzaamheden kunt uitvoeren. Er zijn verschillende soorten hoogwerkers. Afhankelijk van het type werk, kies je een bepaalde hoogwerker. De ene hoogwerker heeft namelijk betere functies voor bepaald type werk dan de andere.

Waar wordt een hoogwerker voor gebruikt?

De hoogwerker wordt gebruikt om op hoogte te werken. Denk daarbij aan het snoeien van takken of het isoleren van daken. Waar eerst een ladder werkt gebruikt, heeft deze plaats gemaakt voor de hoogwerker. Met de hoogwerker wordt er op een veilige en verantwoorde manier gewerkt op grote hoogte.

Is werken met een hoogwerker gevaarlijk?

De hoogwerker is een van de meest veilige manieren om werk uit te voeren op hoogte. Dit betekent niet dat er geen risico’s aan gebonden zijn. Wanneer medewerkers niet verantwoordelijk en veilig werken, gebeuren er ongelukken. Daarbij is de kans op ongevallen groter wanneer je medewerkers niet weten hoe ze moeten werken met de hoogwerker. Dit kan leiden tot onnodige schade en zelfs lichamelijk letsel.

Hoe kan ik ongelukken met de hoogwerker voorkomen?

Door je medewerkers goed op te leiden, kunnen ongelukken voorkomen worden. Het is belangrijk dat je medewerkers leren hoe ze veilig kunnen werken met de hoogwerker. Dit doen ze door de juiste kennis en vaardigheden op te doen met een cursus veilig werken met de hoogwerker.

Is scholing verplicht voor het werken met de hoogwerker?

Medewerkers moeten vakbekwaam zijn om te werken met de hoogwerker. Dit houdt in dat de ze voldoende instructies moeten hebben gehad over het gebruik van de hoogwerker. De medewerkers kunnen met een cursus veilig werken met de hoogwerker aantonen dat ze vakbekwaam zijn om een hoogwerker veilig te bedienen.

Op welke manieren kan ik medewerkers scholen om te werken met de hoogwerker?

Bij THAR zijn er verschillende cursussen die ervoor zorgen dat je medewerkers veilig kunnen werken met de hoogwerker. Zo kun je kiezen voor een e-learning die de kennis van de medewerkers verhoogt met het veilig gebruiken van de hoogwerker. Wil je het combineren met een praktijkgedeelte? Kies dan voor een e-learning gecombineerd met de praktijk. Samen met een ervaren docent gaan je medewerkers aan de slag met de hoogwerker.

Wat hebben medewerkers nodig om te werken met de hoogwerker?

Als medewerker ben je verantwoordelijk voor het veilig gebruiken van de hoogwerker. Daarvoor is de juiste kennis nodig. Je medewerkers moeten weten wat de risico’s zijn bij het werken met de hoogwerker en wat ervoor nodig is om veilig te werken met de hoogwerker. Denk hierbij aan de juiste persoonlijk beschermingsmiddelen, de werktechnieken en de juiste manier van bedienen en besturen

Opleidingen die interessant zijn voor jou

THAR droomt van een Europa waarin praktische medewerkers gelijke opleidingskansen krijgen. Daarom werken we bij THAR aan de beste leeroplossingen voor praktische geschoolde vakmensen.

Marlieke van Gorp
Algemeen directeur bij THAR

in 3 stappen jouw eigen bedrijfsacademie

Starten

Maak zelf jouw online leerplatform aan via onze website.

Instellen

Onze medewerkers helpen je persoonlijk op weg in het platform.

Uitrollen

Stel de organisatie op de hoogte en ga aan de slag.

Heb je een vraag of wil je advies?
De toppers van THAR denken graag met je mee
Mis nooit het nieuws van THAR!

Vul onderstaand formulier in en ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.
De keuze is aan jou.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.