BEST-IN-CLASS OP 'INNOVATIE IN ARBEID EN SCHOLING' IN DE TOP 100 LOGISTIEK DIENSTVERLENERS

In 2023 mocht THAR-klant Bos Logistics de titel Best-in-class op het onderdeel ‘innovaties in arbeid en scholing’ in de top 100 logistiek dienstverleners mee naar huis nemen.

 

“Wat een mijlpaal. We zijn erg trots op Bos Academy maar ook op de samenwerking met THAR. De mogelijkheden van het leerplatform hebben een bijdrage geleverd aan dit succes”, vertelt Sissy Yuen, Coördinator bij Bos Academy, aan THAR.

 

Hoe de samenwerking tussen Bos Logistics en THAR begon

Hoe de samenwerking begon

 

In 2021 maakte Bos Logistics de keuze om met het leerplatform van THAR te gaan werken. De zoektocht naar een partner voor opleiding en ontwikkeling begon door de ambitieuze HR ontwikkelagenda binnen het bedrijf. Een van de belangrijkste wensen in de HR agenda was een breed e-learningpakket voor de medewerkers van Bos.

 

“Sindsdien zijn we het leerplatform steeds actiever gaan gebruiken voor de introductie en ontwikkeling van onze medewerkers. In de tussentijd zijn er organisatie specifieke e-learnings ontwikkeld waarmee het nog beter aansluit op onze wensen en behoeften.”

De zoektocht naar een partner voor opleiding en ontwikkeling begon met de ambitieuze HR ontwikkelagenda

De ontwikkelpaden van Bos Logistics

 

Voor het opleiden van onze medewerkers hebben we ontwikkelpaden ingericht. Zo kun je binnen Bos Logistics doorgroeien van B naar CE-chauffeur of van loodsmedewerker naar ploegleider. 

 

De beoordeling van de Top 100 jury is een kroon op ons werk. Het motiveert ons om onze academy de komende jaren nog verder te ontwikkelen, samen met THAR. Nog meer maatwerk oplossingen voor onze medewerkers, dat is waar we voor gaan!

De beoordeling van de Top 100 jury
is een kroon op ons werk.

Scholing en nascholing met e-learning van THAR

 

Bos Logistics is specialist in wegtransport voor lucht- en zeevracht. “Met locaties in de haven van Rotterdam en op de luchthavens Schiphol en Zaventem (B) zorgen we ervoor dat voor- en natransport, opslag en overslag geregeld is voor onze klanten.

 

"De veiligheid van onze medewerkers en hun omgeving is erg belangrijk."


In de warehouses, op de vrachtwagens en op onze kantoren werken 500 medewerkers samen om het transport van lucht- en zeevracht in goede banen te leiden. De veiligheid van onze medewerkers en hun omgeving is erg belangrijk. Daarbij focussen we niet alleen op scholing maar ook op de nascholing van medewerkers. 


Herhalingscursussen voor heftruckchauffeurs, Code 95 nascholing of medewerker luchtvracht. De theorie wordt gedaan middels e-learning via THAR. Voor de praktijkonderdelen, zoals rijoptimalisatie, hebben we Jayant Pabarni als interne trainer. 


Heeft een chauffeur een Code 95 training afgerond. Dan geeft THAR een seintje aan het CBR en worden de punten bijgeschreven. Dit maakt het voor ons een stuk makkelijker. De volgende fase is om de dienstverlening aan te bieden aan partners en collega vervoerders, hiermee ontwikkelen we een duurzaam opleidingspakket.

Voor Bos Academy is het heel belangrijk om overzicht te houden in opleidingsdata. Daar helpen de overzichten van THAR enorm bij

Bij THAR is iedereen behulpzaam

 

We hebben verschillende medewerkers gesproken binnen THAR. Wat ons opvalt is dat iedereen behulpzaam is en snel antwoordt. Als er niet meteen een oplossing paraat is worden we daar ook in meegenomen. De communicatie is transparant, dat zorgt voor een prettige samenwerking.

 

Signaleren van vervaldata

 

Voor Bos Academy is het heel belangrijk om overzicht te houden in opleidingsdata. Daar helpen de overzichten van THAR enorm bij. We kunnen zoeken op een e-learning en zien dan wat er nog open staat of gaat verlopen. Via het platform kunnen we meteen actie ondernemen en een e-learning uitsturen. 

 

Is de e-learning wel verstuurd maar heeft de medewerker hem nog niet gemaakt dan sturen we een reminder via THAR. Dit sluit naadloos aan op de strategische pijler van Bos Logistics om een data- en ICT cultuur te creëren.

 

De volgende fase is om de dienstverlening aan te bieden aan partners en collega vervoerders, hiermee ontwikkelen we een duurzaam opleidingspakket

Koppeling met AFAS

 

Naast het leerplatform van THAR werken we met de software van AFAS. Hierin worden gegevens van medewerkers opgeslagen. De behoefte om een koppeling te maken tussen THAR en AFAS is heel natuurlijk ontstaan. Op sommige gebieden hielden we een dubbele administratie bij. Dat is met deze koppeling niet meer nodig.

 

De persoonsgegevens uit AFAS worden overgenomen in THAR. Ook specifieke gegevens zoals het CBR nummer. Op dit moment werken we aan het optimaliseren van de koppeling. Het doel is om de data vanuit THAR ook zichtbaar te krijgen in AFAS. Zo zijn de gegevens altijd actueel en weten we precies wanneer we welke e-learning klaar kunnen zetten voor welke medewerker.

 

THAR leerplatform koppeling met AFAS software
Altijd en overal kunnen leren

 

Onze chauffeurs hebben regelmatig te maken met wachttijden omdat een lading er soms nog niet is. Dit geldt ook voor medewerkers in het magazijn. 

 

Op die momenten kunnen ze THAR gebruiken voor het volgen van cursussen. Uit het open assortiment van THAR of uit onze maatwerk bibliotheek. Bijvoorbeeld over fysieke belasting.

 

Zo maak je leren aantrekkelijker

 

Het leerplatform geeft ons de mogelijkheid om medewerkers goed te onboarden en te ontwikkelen. Dit is erg belangrijk gezien de snelle groei van Bos Logistics. Wij lopen hiermee voorop in de markt, aldus Sake-Christiaan Stelpstra, Manager People. 

 

Ook geven we hiermee prioriteit aan de veiligheid, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Én zorgen we ervoor dat onze medewerkers investeren in hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Het leerplatform geeft ons de mogelijkheid om medewerkers goed te onboarden en te ontwikkelen.

Het leerplatform geeft ons de mogelijkheid om medewerkers goed te onboarden en te ontwikkelen.

in 3 stappen jouw eigen bedrijfsacademie

Starten

Maak zelf jouw online leerplatform aan via onze website.

Instellen

Onze medewerkers helpen je persoonlijk op weg in het platform.

Uitrollen

Stel de organisatie op de hoogte en ga aan de slag.