“HET OP PEIL HOUDEN VAN HET KENNISNIVEAU BINNEN DE ORGANISATIE VINDEN WE BELANGRIJK”

Nassau Sneltransport en THAR sluiten de handen ineen en leveren een succesvol eindproduct dat past binnen de SLIM-subsidie. 

 

Sinds begin 2020 werkt Nassau Sneltransport met THAR. Nassau Sneltransport was net ontstaan uit een fusie van twee gerenommeerde transportbedrijven. Dit bracht een flinke schaalvergroting met zich mee.

 

Het verhaal van NASSAU SNELTRANSPORT EN THAR

De noodzaak om het opleiden van medewerkers te professionaliseren kwam al gauw om de hoek kijken. Daar spraken we over met Tim Suijkerbuijk, mededirecteur en security manager bij Nassau Sneltransport. 

 

Als sneltransportbedrijf heb je veel chauffeurs in dienst die de verplichte nascholing moeten doen voor hun code 95. Zonder deze nascholingspunten mogen ze niet meer rijden als beroepschauffeur. Erg belangrijk dus om dit goed geregeld te hebben. Zo kwam ook het verlangen naar een platform zoals THAR.

Het regelen van nascholing, een tijdrovende klus​

Voor het regelen van die nascholing moet er met verschillende partijen geschakeld worden. Dat maakt het een tijdrovende klus. Overzicht is daarbij erg belangrijk. Op het platform van THAR vonden we dat overzicht. Door signalen te bundelen hebben we meer structuur en gemak bij het organiseren van de opleidingen.

 

“Door afwisselend gebruik te maken van tekst en verschillende soorten beeldmateriaal wordt de aandacht vastgehouden”


Inmiddels gebruiken we THAR voor veel meer dan alleen code 95 nascholing. Ongeveer de helft van ons wagenpark bestaat uit bestelauto’s. Chauffeurs die daarmee rijden hoeven geen code 95 te halen.

Ze werken wel met de EPT en de laadklep en moeten laden en lossen op luchthavens. Dan zijn intern transport cursussen en de cursus medewerker luchtvracht juist weer interessant.

Het overgrote deel van onze medewerkers is voor luchtvracht gecertificeerd. We hebben ook koelwagens waar geneesmiddelen in worden vervoerd. Die chauffeurs hebben de GDP cursussen volbracht. Dan zijn er ook nog de high value producten. Daar moet een medewerker ook mee om kunnen gaan. Hoe ze dat doen leren ze voor een deel met e-learning van THAR en voor een deel in de praktijk.

 

“Hoe ze dat doen leren ze voor een deel met e-learning van THAR en voor een deel in de praktijk”

 

Het op peil houden van het kennisniveau binnen de organisatie vinden we belangrijk. Toen THAR ons wees op de mogelijkheid om samen een SLIM project te starten vonden we dat zeker interessant.

 

"Door signalen te bundelen hebben we meer structuur en gemak bij het organiseren van opleidingen"

Een succesvol project
met SLIM-subsidie

SLIM is een subsidie die door de overheid uitgekeerd wordt aan het MKB, midden- en kleinbedrijf. Dit wordt gedaan om het leren en ontwikkelen van medewerkers te stimuleren.

In 2022 werd de subsidie aan ons toegekend en konden we aan de slag. Als de trigger van THAR er niet was geweest, hadden we SLIM waarschijnlijk aan ons voorbij laten gaan. Dan hadden we de professionaliseringsslag op het gebied van interne veiligheidsnormen niet op deze manier gemaakt.

De aftrap van het SLIM project

Nadat de subsidie werd toegekend, hebben we een inventarisatie-overleg gepland. Op dat moment zaten wij met ons hoofd nog volop in de nieuwbouw hier in Breda. Het SLIM project kwam daar nog bij. Tijdens het overleg stelde Sanne vragen waar je U tegen zegt. Heel goed want dit zorgde voor een duidelijk raamwerk. Echt, mijn complimenten daarvoor!

Dankzij dit raamwerk hadden we vooraf helder wat het doel was. De goede communicatie en de realistische deadlines hebben ervoor gezorgd dat we de doelen behaalden. Voor een transportbedrijf zijn deadlines heel belangrijk. Dat THAR ze ook heel serieus nam zorgde voor een hele prettige samenwerking. Dat klinkt allemaal vanzelfsprekend maar geloof mij, dat is niet altijd zo.

Door interactieve e-learning wordt de aandacht vastgehouden

Met dit SLIM project hebben we het boekwerk met veiligheidsnormen gedigitaliseerd. Deze staat nu op ons platform als de interactieve e-learning ‘Veilig en verantwoord werken’. Chauffeurs haken sneller af bij het lezen van een boek. Door afwisselend gebruik te maken van tekst en verschillende soorten beeldmateriaal wordt de aandacht vastgehouden. De e-learning wordt afgewisseld met vragen.

Zo komen we te weten of de informatie ook echt begrepen wordt. De voortgang kunnen we bijhouden. Dat gaat heel eenvoudig via het platform. Die borging van de resultaten is ook heel belangrijk. Zo kunnen we altijd aantonen dat we onze medewerkers de juiste instructies meegeven om veilig te kunnen werken.

Alle verwachtingen overtroffen

Nassau Sneltransport en THAR kijken terug op een project dat alle verwachtingen heeft overtroffen. De e-learning ademt niet alleen de kleur, maar ook sfeer en werkcultuur van Nassau. Een echt maatwerk product!

Een product, proces en samenwerking waar we allemaal trots op mogen zijn

in 3 stappen jouw eigen bedrijfsacademie

Starten

Maak zelf jouw online leerplatform aan via onze website.

Instellen

Onze medewerkers helpen je persoonlijk op weg in het platform.

Uitrollen

Stel de organisatie op de hoogte en ga aan de slag.