Nieuws

NIEUW – Code 95 voor buschauffeurs

Nieuw bij THAR én in de markt. Code 95 cursussen die speciaal ontwikkeld zijn voor bus- en touringcarchauffeurs. Hiermee speelt THAR in op de vraag uit de markt. Meerdere bus- en touringcar bedrijven gaven aan dat er voor buschauffeurs geen passende Code 95 nascholing bestaat. Daar moest iets aan veranderen!

Bus op een brug

Gemis aan Code 95 voor buschauffeurs
Nu denk je misschien: ‘Hoe kan dat? Buschauffeurs moeten toch al jaren Code 95 nascholingspunten behalen.’ Dat klopt helemaal. Maar tot voor kort deden ze dit met nascholingscursussen gericht op vrachtwagenchauffeurs. Vanwege het gebrek aan nascholingscursussen met de focus op bus-/touringcarchauffeurs.

Alles behalve een ideale situatie want een vrachtwagen met goederen is heel wat anders dan een bus met passagiers.

Samenwerking
Daarom sloeg THAR de handen ineen met Businext en met Ramon van der Poel. In twee teams is er gewerkt aan de ontwikkeling van een drietal Code 95 cursussen speciaal voor bus- en touringcarchauffeurs. Wat zo mooi is aan deze samenwerking is dat de cursussen voor alle busbedrijven beschikbaar zijn gemaakt. Via het online leerplatform zijn blended cursussen met e-learning en reguliere cursussen bij opleiders te boeken.

De cursussen 
Uit diverse gesprekken zijn de volgende Code 95 modules uitgekozen om met prioriteit te ontwikkelen:

W02-1 Rijoptimalisatie (buschauffeur) – Blended

U32-1 Touringcarchauffeur basis – Regulier

W01-1 Het nieuwe rijden (buschauffeur) – Regulier

Alle cursussen zijn inmiddels goedgekeurd door het CBR. Maar we werken aan meer! Dit jaar staan de blended cursussen voor U32, U23, U45, U14 en U21 op de planning. Voor deze cursussen werkt THAR samen met Kupers Touringcars, Jacobs Travel, Ghielen en TCR.

Al met al een hele mooie mijlpaal die kansen biedt aan alle bus- en touringcarchauffeurs in Nederland. Houd THAR in de gaten voor het vervolg!

Mis nooit het nieuws van THAR!

Vul onderstaand formulier in en ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.
De keuze is aan jou.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *