nieuws

Vanaf 2 september weer SLIM

Op 2 september is een nieuw aanvraagtijdvak voor de SLIM-subsidie geopend.

Deze subsidie biedt transport- en logistieke bedrijven de kans op financiële ondersteuning. Deze ondersteuning mag gebruikt worden voor het opstarten van een online leertool voor het stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers. De SLIM-subsidie van september richt zich op individuele MKB-bedrijven met minder dan 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal €50 miljoen. Ben jij een MKB’er in transport en logistiek dan kom je in aanmerking voor deze subsidie.

 

Waarvoor kan de subsidie worden aangevraagd?

De SLIM-subsidie kan worden aangevraagd voor:

  • Het maken van onboardings.
  • Het adviseren van medewerkers in hun loopbaan.
  • Het analyseren van organisaties om ontwikkelplannen te maken.
  • Het vastleggen van bedrijfsspecifieke kennis in werkinstructies.
  • Het starten van een online leertool.

Dit is vooral interessant voor transport- en logistieke bedrijven die hun medewerkers willen ondersteunen en hun operationele processen willen verbeteren.

 

Waarom is deze subsidie relevant voor de transport- en logistieke sector?

Voor alle medewerkers is het belangrijk om op de hoogte te blijven. Zeker in transport- en logistieke bedrijven. Vaak wordt gezien dat grote bedrijven hun zaken goed geregeld hebben. Voor MKB-bedrijven is het soms moeilijk om hun doelen op het gebied van werkinstructies en veiligheidsinstructies te bereiken. Daarom is er SLIM, Stimuleringsregeling voor Leren en Ontwikkelen in het MKB.

Met deze subsidie wil de overheid structurele aandacht voor het ontwikkelen van medewerkers. Met SLIM kan er bijvoorbeeld geïnvesteerd worden in een leertool. Dit draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

 

THAR ondersteunt transport- en logistieke bedrijven met onboardings- en werkinstructies. De SLIM-subsidie biedt een mooie gelegenheid om te investeren in uniforme werkinstructies en het vastleggen en optimaliseren van bedrijfsprocessen.

 

Voorwaarden voor de aanvraag

Voordat transport- en logistieke bedrijven hun aanvraag kunnen indienen, moeten ze zich registreren op het subsidieportaal van de Uitvoering Van Beleid, onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit kan al vóór de start van het aanvraagtijdvak. Het is belangrijk om te weten dat per bedrijf slechts één aanvraag kan worden ingediend. De populariteit van de regeling vergroot de kans dat het subsidieplafond wordt overschreden. Dan vindt er een loting plaats om de volgorde van de aanvragen te bepalen.

 

Meer informatie over de aanvraag en de SLIM-subsidie is te vinden op de website van Uitvoering Van Beleid. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, is het cruciaal dat de aanvraag volledig en correct is. Incomplete aanvragen worden niet in behandeling genomen. De benodigde documenten en formats zijn te vinden op de website van de Uitvoering Van Beleid, maar deze kunnen tussentijds veranderen, dus het is belangrijk om altijd de meest recente versie te gebruiken.

Mis nooit het nieuws van THAR!

Vul onderstaand formulier in en ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.
De keuze is aan jou.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *