THAR Logo
CODE 95 CURSUSSEN header image

CODE 95 CURSUSSEN

Organiseer eenvoudig & snel de Code 95 voor jouw medewerkers.

Bij THAR boek je snel en eenvoudig de meest geschikte Code 95 opleidingen voor jouw medewerkers. Wij helpen jouw medewerkers met het behalen van hun verplichte nascholingspunten, op een manier die goed aansluit bij de praktijk van jouw bedrijf. We brengen vraag en aanbod van Code 95 opleidingen heel gericht bij elkaar.

Wat is code 95?

Code 95 is een code op het rijbewijs wat verplicht is voor chauffeurs die beroepsmatig een voertuig besturen waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) nodig is. Code 95 is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing.

Is Code 95 nascholing verplicht?

Code 95 nascholing is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid. Code 95 nascholing is elke 5 jaar verplicht om te volgen. Elke medewerker heeft verplicht 35 nascholingsuren, waarvan minimaal 7 uur praktijkcursus. De overige uren worden naar keuze ingevuld met theorie- of praktijkcursussen.

Hoe boek ik een Code 95 cursus?

Via het THAR platform zoek en boek je de cursus die het beste aansluit bij jouw wensen. Je krijgt beschikking over een database met cursusplaatsen bij opleiders door heel Nederland. Of je zoekt eenvoudig naar zelfstandige, vakbekwame docenten die bij jou op locatie de cursus verzorgen. Zo is de oplossing voor het organiseren van jouw nascholing Code 95 cursus altijd binnen een paar klikken beschikbaar. In onze Opleidingsbibliotheek zie je ons aanbod van cursussen. Ook is het mogelijk om persoonlijke cursussen te ontwikkelen. Neem hiervoor contact op met kantoor of met de helpdesk.

Hoe registreer ik Code 95 bij het CBR?

De registratie bij het CBR doen wij voor je. Of je nu kiest voor een opleidingsinstituut of een docent op locatie, alle Code 95 cursussen die je via het THAR platform boekt zijn goedgekeurd door het CBR. De cursussen leveren jouw medewerkers dus altijd nascholingspunten op. Hoeveel? Dat is afhankelijk van het aantal opleidingsuren en kan variëren van 7, 14 tot 21 punten.

Kan ik een overzicht van code 95 medewerkers opvragen?

Wil je Code 95 cursussen gaan organiseren, dan heb je eerst inzicht nodig in de Code 95 status van al jouw medewerkers. Het verzamelen van deze gegevens is vaak een flinke uitdaging, omdat alleen de medewerker zelf zijn actuele puntenstatus kan bekijken.

Het platform van THAR zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de Code 95 status van al jouw medewerkers. Wist je dat onze software je zelfs een signaal geeft als er een vervaldatum nadert? Op die manier heb je altijd zicht op de voortgang en bieden wij je een extra hulpmiddel om de nascholing op tijd te organiseren.

Kan ik Code 95 online regelen?

Het is gedeeltelijk toegestaan om Code 95 nascholing met e-learning te volgen. Elke chauffeur moet één keer in de vijf jaar 35 uur nascholing behalen. Hiervan mag 12 uur ingevuld worden door middel van e-learning. De e-learning van THAR is speciaal ontwikkeld voor een doelgroep van praktijkmedewerkers en is volledig goedgekeurd door het CBR. De combinatie van online leren in combinatie met praktijk wordt ook wel ‘blended learning’ genoemd. Het zorgt voor minder contacturen en meer flexibiliteit voor de medewerker.

Kan de code 95 opleiding ook op maat?

Binnen de CBR regels voor Code 95 nascholing zijn er veel maatwerkmogelijkheden. In onze ervaring is maatwerk een krachtig instrument. Bij THAR besteden we veel tijd en aandacht aan het samenstellen van kwalitatief sterke en bedrijfsgerichte cursussen. De opleidingsdoelstelling staat daarin altijd centraal. Benieuwd naar maatwerk? Neem contact met ons op. 

Is er subsidie mogelijk voor Code 95?

Voor een aantal nascholing Code 95 cursussen is er subsidie mogelijk. Om in aanmerking te komen voor deze subsidies moet je aangesloten zijn bij het Sectorinstituut transport & logistiek. Elke werkgever en medewerker die hieronder valt draagt maandelijks een zogenaamd SOOB-bedrag af. SOOB stelt subsidies beschikbaar aan werkgevers die kiezen voor bepaalde nascholingsonderwerpen. THAR zorgt voor de aanmelding van deze subsidie en het afronden van het subsidiedossier.

 

Kijk ook eens naar ons opleidingsbibliotheek. Hier vind je cursussen die mogelijk interessant voor je zijn.

Andere opleidingen binnen de categorie Code 95

Laden...
Laden...
Laden...

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Wat je opleidingsvraag ook is, we vinden samen de beste oplossing.

Yvonne van Mook